Top 10 Cele mai bune orase de locuit

Mercer, Compania internationala de consultanta in domeniul resurselor umane, realizeaza un studiu asupra calitatii vietii la nivel mondial si intocmeste anual un top al celor mai bune orase din lume in ceea ce priveste nivelul de trai al locuitorilor. Aceasta firma intocmeste de asemenea si cate un raport fiecarui oras studiat.
In realizarea acestui studiu, compania Mercer evalueaza conditiile de viata din 420 de orase din intreaga lume. Calitatea vietii locuitorilor acestor orase este estimata tinand cont de 39 de factori, cum ar fi: climatul politic (stabilitate), social (criminalitate, aplicarea legii), economic (servicii bancare, curs valutar etc), socio-cultural (cenzura, libertatea personala etc), calitatea serviciilor medicale si a educatiei, poluarea, serviciile publice, etc. In functie de scorul obtinut pentru fiecare factor, orasele acumuleaza un punctaj total, pe baza caruia se face clasamentul final.
Conform acestui studiu, Viena (capitala Austriei) este cel mai bun oras din lume in ceea ce priveste calitatea vietii. Viena ocupa primul loc in acest clasament in special pentru climatul politic si social armonios al orasului. Orasele europene domina primele 10 locuri ale clasamentului Mercer pentru calitatea vietii, urmate de Canada, Noua Zeelanda si Australia.
Din studiul Mercer reiese urmatorul Top 10 al celor mai bune orase din lume in privinta conditiilor de viata:
  1. VIENA – Austria
  2. ZURICH – Elvetia
  3. GENEVA – Elvetia
  4. VANCOUVER – Canada
  5. AUCKLAND – Noua Zeelanda
  6. DUSSELDORF – Germania
  7. FRANKFURT – Germania
  8. MUNCHEN – Germania
  9. BERNA – Elvetia
  10. SYDNEY – Australia

Sustineti Arta Cunoasterii !
Daca v-a placut acest articol, puteti sustine Arta Cunoasterii, dand share pe Facebook sau Twitter la acest articol, recomandand articolul si situl ArtaCunoasterii.Ro prietenilor dvs. sau alaturandu-va celor peste 1.500 de fani pe Facebook.
 

Speak Your Mind

*