ConQUIZtador – joc de cultura generala

Conquiztador – Prezentare generala

ConQUIZtador este cel mai cunoscut joc online de cultura generala, care are elemente de strategie si de quiz (test cu cateva intrebari scurte), si se joaca in grupe de 3 jucatori. Daca nu-ti poti gasi un adversar, poti juca cu roboti. Acest joc a aparut prima data in 2002 in Ungaria, iar in Romania (www.conquiztador.ro) in 2007, dupa modelul international existent la adresa www.conquiztador.com.Jucatorii trebuie sa raspunda la intrebari de cultura generala intr-un timp limitat. Jocul consta in cucerirea teritoriilor de pe harta Romaniei, prin introducerea raspunsului corect sau a celui mai apropiat de adevar. Ideea jocului Conquiztador aduce aminte de viata marilor cuceritori si a marilor infranti din istorie; termenul “conquistador” (cu “s”) – care inseamna “cuceritor” in limba spaniola – se refera la soldatii, exploratorii si aventurierii spanioli, care au adus o mare parte din continentul american sub dominatia Spaniei intre secolele 15 si 19, dupa ce Cristofor Columb a descoperit in 1492 Lumea Noua (i.e. continentul american).
In cazul jocului Conquiztador, participantii se lupta exclusiv prin intermediul cunostintelor de cultura generala. Intrebarile puse variaza de la “nivelul strazii”, pana la nivelul studiilor superioare; sunt de tipul intrebarilor din concursurile de tip quiz. Orice jucator poate marca intrebarile gresite in timpul jocului, iar daca a participat la minimum 51 de jocuri poate propune noi intrebari. Sunt doua tipuri de intrebari: cu variante de raspunsĀ  (4 la numar) sau de rapiditate (aici conteaza sa fiti cat mai aproape de raspunsul corect si, eventual, timpul de raspuns).


Conteaza nu numai sa castigi partida, ci si cum o castigi, deoarece poti castiga partida si pierde la punctaj. Adevaratul “conquistador” (castigator) al acestui joc este cel care castiga partida cu maximum de puncte.

Conquiztador – Premii

Cu ajutorul galbenilor (galbenii sunt punctele Conquiztador) poti castiga premiile reale puse la bataie in cadrul licitatiilor online Conquiztador (carti, camere web, mp3 playere).

Conquiztador – Utilitate

Jocul de cultura generala Conquiztador poate fi considerat folositor, deoarece prin intermediul lui afli lucruri noi, imbogatindu-ti astfel bagajul de cunostinte.


Conquiztador – Desfasurarea jocului

Jocul Conquiztador se desfasoara intre 3 jucatori care se confrunta pe un teren de joc virtual si incearca pe parcursul a mai multor runde, prin intermediul raspunsurilor corecte la intrebarile cu variante multiple de raspuns sau intrebarile rapide, sa cucereasca, sa apere teritorii si sa castige cat mai multi “galbeni” (virtuali), raspunzand corect la intrebari.
Un joc dureaza aproximativ 15 minute si contine 4 etape: 1. Alegerea regiunii de baza, 2. Cucerirea, 3. Imartirea teritoriilor libere si 4. Razboi.

Sustineti Arta Cunoasterii !
Daca v-a placut acest articol, puteti sustine Arta Cunoasterii, dand share pe Facebook sau Twitter la acest articol, recomandand articolul si situl ArtaCunoasterii.Ro prietenilor dvs. sau alaturandu-va celor peste 1.500 de fani pe Facebook.
 

Comments

 1. e ineteresant demrsul vostru. as vrea sa vad mai multe raspunsuri. La istoria Romaniei sunt cam putine. Mai faceti articole pe tema asta?

  • Admin says:

   Sigur ca vom mai publica articole din istoria romanilor – atat intrebari si raspunsuri, cat si teste (numai intrebari); va fi o categorie separata (Istoria romanilor) care va contine descrieri pe scurt ale celor mai importante personaje istorice din Istoria romanilor, precum si descrieri ale celor mai importante evenimente (batalii etc)

 2. Impreuna cu un prieten bun deocamdata incerc sa creez un spatiu virtual de quizuri de calitate, care sa provoace nu atat memoria cat un pic de cautare a unor informatii de cultura generala. Suntem la inceput, dar avem speranta ca vor fi mai multi alaturi de noi in acest demers.

  http://ionescul.wordpress.com/

 3. Luisa says:

  IMI PLACE

Speak Your Mind

*